Diagnose

Pagina delen

Ik wil een afspraak maken

Ik wil een offerte aanvragen

APK vervaldatum check

Neem contact op

Gespecialiseerd in het stellen van diagnoses

Naast het uitlezen van uw voertuig op storingen, zijn de monteurs van autovakmeester De Witte Garage in Elst ook gespecialiseerd in het stellen van diagnoses. Door de aanwezigheid van het juiste diagnose apparatuur blijven er zelden nog geheimen bestaan voor onze monteurs.

Plan uw afspraak

Zodra uw auto wordt aangeboden met een storing begint voor ons de zoektocht om tot een juiste diagnose te komen. Afhankelijk van de klachten, geluiden of storing wordt overgegaan tot het maken van een testrit, het uitlezen van de betreffende boordcomputer, of het maken van een autoscan. Met behulp onze apparatuur worden alle foutcodes in kaart gebracht, zodat een totaal beeld ontstaat en eventuele relaties tussen verschillende oorzaken kunnen worden herkend. Tevens wordt er bepaald of iets een oorzaak of een gevolg van een het bestaande probleem is.

Veelal geeft dit een indicatie van de richting en of de tijd die er aan besteed moet worden om tot een diagnose te komen. Op basis van verschillende metingen wordt gekeken in welke componenten een defect of afwijking te constateren is zodat deze geƫlimineerd kan worden. Na eliminatie wordt opnieuw een test uitgevoerd om te zien of de storing verdwenen is en kan de daadwerkelijke diagnose worden gesteld.

Voordat er vervolgstappen worden ondernomen, hebben wij reeds contact met u gehad waarbij de stand van zaken, de te verwachten kosten en de mogelijkheden / oplossingen met de daarbij behorende doorlooptijd. Nadat u opdracht heeft gegeven voor het oplossen van de storing houden wij u tijdens het gehele proces telefonisch en/of per email op de hoogte van de ontwikkelingen. Nadat de storing is verholpen en er onderdelen zijn vervangen, worden deze altijd bewaard en aan u getoond op het moment dat u uw voertuig weer komt ophalen. Op deze manier krijgt u naast het inzicht ook een gevoel bij de gedane reparaties.