Voertuigcontrole

Pagina delen

Ik wil een afspraak maken

Ik wil een offerte aanvragen

APK vervaldatum check

Neem contact op

Auto gevonden? Laat hem dan eerst controleren

Heeft u een auto gevonden bij een collega autobedrijf of particulier en wenst u hiervoor een voertuigcontrole uit te voeren alvorens u de auto wenst te kopen? Deze voertuigcontrole is bij De Witte Garage in Elst mogelijk en de kosten hiervan treft u aan bij onze tarieven op deze website..

Voorafgaand aan de controle hebben we de auto al digitaal bekeken naar aanleiding van het kenteken. Daarnaast kijken we naar de verkoper van de auto indien dit een autobedrijf betreft. Wij controleren de auto op storingen en schadeverleden.

Auto inspectie inclusief een proefrit en uitlezen van de auto

Onze monteurs onderwerpen de auto aan een optische inspectie. Daarbij wordt er gelet op deuken, krassen en beschadigingen in de ruiten, vlekken in de bekleding en slijtage aan het interieur. Met een lakdiktemeter kijken onze monteurs of er bepaalde delen van de auto zijn overgespoten. Met de uitleesapparatuur lezen we de computer van de auto uit op storingen en foutmeldingen. Daarnaast maken we een uitgebreide proefrit met de auto.

Onze monteurs maken (samen met jou indien gewenst) een proefrit met de auto. Dit is belangrijk om gebreken te ontdekken die je niet aan de buitenkant ziet. Zij testen of de auto goed schakelt (koppeling), remt, stuurt, accelereert en letten op het algehele weggedrag. Vervolgens wordt de auto wordt geïnspecteerd op de hefbrug.

De monteurs zetten de auto op de brug om deze ook van onderen te inspecteren. Hierbij wordt er onder andere gekeken op eventuele aanwezige roest, schade, lekkage en slijtage van remmen, banden & vering. Zij controleren dan ook of de auto op een richtbank heeft gestaan. Met een richtbank wordt een auto weer rechtgetrokken na een ernstig ongeluk.

De monteurs stellen tijdens de keuring een verslag op. In dit verslag staan alle punten die door de monteurs zijn nagekeken evenals eventuele gebreken of aankomende reparaties. Van bijzonderheden die opvallen bij de monteurs worden foto’s gemaakt. Van dit verslag ontvang je een exemplaar. Kortom: na een voertuigcontrole bij De Witte Garage weet je precies waar je aan toe bent en voorkom je negatieve verassingen achteraf!