Auto uitlijnen en balanceren van banden

Pagina delen

Ik wil een afspraak maken

Ik wil een offerte aanvragen

APK vervaldatum check

Neem contact op

De auto uitlijnen of de wielen van uw auto balanceren in Elst?

Uitlijnen en balanceren wordt nogal eens met elkaar verward. Bij het uitlijnen van de auto betreft het niet de velgen en banden, maar er wordt gecontroleerd of de ophanging waar de voorwielen aan bevestigt zitten in de juiste stand staan. In deze ophanging zitten dan ook herstelpunten om de ophanging met speciale apparatuur en de juiste afstelgegevens (per auto verschillend) in de juiste positie te plaatsen. Deze positie wordt dan ook vanaf verschillende richtingen bijgesteld. Al deze richtingen hebben een benaming. Zo heb je de camber, caster en de toe / uitspoor. Deze afstellingen te samen moeten er voor zorgen dat de wielen op de juiste manier onder de auto staan. Auto’s worden uitgelijnd als bijvoorbeeld de banden verkeerd afslijten of dat er bijvoorbeeld na een aanrijding onderdelen van de ophanging beschadigd of vervangen zijn.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Het balanceren van de wielen is enkel het in balans brengen van de velg en band. wat dan ook altijd gedaan wordt na het monteren van nieuwe banden. Dit uitbalanceren gebeurd op een apparaat waarbij het wiel op toeren wordt gebracht en men kan zien waar de onbalans zit. Deze haalt men weg door velgen lood op de velg te plaatsen, waarna de velg en band bij elk toerental in balans blijft. Dit is dus het balanceer apparaat waar het wiel van de auto op vastgezet wordt, maar zo heb je ook wiel balanceer apparaten die de wielen op de auto zelf balanceren. De naaf van de auto waar het wiel op vast gezet wordt is vanuit de fabriek al in balans gebracht waardoor het niet perse nodig is dat het wiel op de auto zelf gebalanceerd moet worden. Het balanceren op de auto zelf doet men dan meestal ook als er een resonantie (trilling) tijdens het rijden bij een bepaald toerental aanwezig blijft.

Voor het uitlijnen en balanceren van uw banden bent u bij De Witte Garage in Elst aan het juiste adres. Onze vestiging is uitgerust met het nieuwste equipment op het gebied van uitlijnen.