icon-phone

Zomerbanden

Pagina delen

Zomerbanden

Bij alle verschillen tussen banden onderling valt vaak het onderscheid tussen zomerbanden en winterbanden het meest op. Veel meer dan de bandenmaten, als 16 inch of 18 inch bijvoorbeeld of banden voor bepaalde rijsnelheden en speciale profielen.

Maar in wezen draaien al die verschillen in de kern om de grip van de banden op het wegdek en de condities waaronder. Bandengrip en condities dus. Daar gaat het om. In de zomer en in de winter.

Bandengrip en omstandigheden, daar heeft het onderscheid tussen zomer- en winterbanden dus mee te maken. Te beginnen bij de omstandigheden op het wegdek of rijweg door neerslag en temperatuur. Oorspronkelijk leken de omstandigheden in Nederland geen overweging om anders dan op gewone banden – zomerbanden dus – te rijden. Langzamerhand werd duidelijk dat het zelfs in ons land in meer winterse omstandigheden veiliger was om op een daaraan aangepaste band te rijden. Met meer grip en een kortere remweg!

Als u wat in de war raakt over de opvatting van zomer of winter in de autobandenwereld, bedenk dan het volgende. Een zogenaamde zomerband is afgestemd op de gemiddelde “zomerse” omstandigheden. Bepalend hiervoor zijn te verwachten temperaturen en neerslag. Zomer is dan boven de 7 graden gemiddeld zonder sneeuw of ijs! Zeg maar de periode loopt van april tot oktober. Maar … afhankelijk van weersomstandigheden en de noodzakelijke grip.

 

Wissel uw banden op tijd om

Kunt u de winter dan niet door op zomerbanden? Dat vraagt om een antwoord met allerlei mitsen en maren. Hoe oud zijn de banden, met welk profiel, hoe rijdt u en waar, wat worden de weersomstandigheden, wat is uw rijsnelheid om er een paar te noemen. En dan nog is er uw algemene rijgedrag, want zelfs de allerbeste band is tenslotte geen garantie op het voorkomen van ongelukken.

Dus onder de meest gunstige omstandigheden, inclusief een goed rijgedrag, kan een zomerband ook in de winter voldoen. We voegen daar direct aan toe: Laat u die banden voordat de temperatuur daalt onder de 10 graden wel door ons controleren. We hebben niet voor niets, een gratis wintercheck. Niet alleen voor de banden overigens. En we monteren iedere goede band. Of het om een A of B-merk gaat. Daar bent u bij ons van verzekerd.

 

Bandenwissel, zomerband, zomderbanden, Bandenservice, Autovakmeester.

Waarom wisselen bij uw Autovakmeester?

  • Gratis meting profieldiepte van de zomerbanden
  • Gratis controle van de bandenspanninghh
  • Wij zorgen ervoor dat de banden in de juiste rijrichting staan
  • Gratis check van de auto voor de zomerperiode
  • Het wisselen naar van uw banden kan gecombineerd worden met: balanceren, uitlijnen en de jaarlijkse APK.