Autovakmeester Onderhoud & reparatie | APK.

APK

Pagina delen

Ik wil een afspraak maken

Ik wil een offerte aanvragen

APK vervaldatum check

Neem contact op

Algemene Periodieke keuring

Net als bij alle keuringen in welke sector dan ook is (een APK-) keuring een momentopname. Maat tegelijk zit hem daar de kneep, want een momentopname zegt nog weinig over de toestand van de auto in de overige, zeg 300, dagen van het jaar. Er kan immers van alles gebeuren: bijzondere of zware rijomstandigheden, het aantikken van een band tegen een scherp voorwerp, een uitlaat die ineens begint te pruttelen.

Maar ook de bedoeling van de APK speelt hierbij een rol. De APK is er voor de het testen van uw auto op veiligheids- en milieu-eisen. En niet voor het testen van uw auto op de betrouwbaarheid voor een lange vakantie of voor de volgende 10.000 km. Ook niet om te testen of u een half jaar geleden op veilige zomerbanden naar wintersport kon gaan. Evenmin kunt u de APK verwijten dat de pech aan uw autoverwarming of Airco tocht gezien had moeten worden.

Als de doelstellingen van een test verschillen, de onderdelen waarnaar in dit verband gekeken wordt, de geldigheidsduur ervan en het niveau van een test(er), dan weet u dat nuchterheid op zijn plaats is. Het gaat om een APK, niet meer en niet minder. Zelfs bij ons.

De APK (keuring) vervangt geen regulier onderhoud

Onze opvatting is dat en APK en het regulier onderhoud elkaar aanvullen. Primaire veiligheidseisen en milieueisen samen met onze kwaliteitseisen van onderhoud en service door onze monteurs, daar staan we als vakmeesters achter. Wij zweren bij diagnostiek en direct daaropvolgend professioneel onderhoud. Wij staan met name achter regelmatig onderhoud gebaseerd op de altijd scherpe diagnostische blik van onze monteurs. Vanuit deze opvatting zal het u niet verbazen dat de APK bij een grote onderhoudsbeurt gewoon gratis is. Daar hebben we allebei ons voordeel bij. U rijdt tot de volgende servicebeurt zo betrouwbaar en veilig mogelijk. Wij zijn bij het alle onderhoud toch al voortdurend bezig te checken of wat te tegen komen voldoet aan kwaliteitseisen. Dat is Bij APK niet anders en kunnen de APK testonderdelen er eigenlijk gelijk bij. Andersom ook, want alleen al de banden, zullen we ook uit het oogpunt van onze kwaliteit en servies echt niet vergeten.

Anders gezegd, op goede diagnostiek, vinden wij, moet u kunnen rekenen. Daarmee begint het allemaal. Niet alleen als u bij ons voor een APK komt. Of gewoon voor een diagnose en vervanging van een onderdeel. Maar evenzeer of bij een gratis winter- of zomercheck. Bij een grote of kleine beurt. We hebben diagnostiek niet voor niets hoog in het vakmeesters vaandel staan. Letterlijk!

Wat wordt er o.a. gecontroleerd bij een APK keuring?

  • Verlichting
  • Banden
  • Remmen
  • Stuurinrichting
  • Wielophanging
  • Schokdempers
  • Carrosserie
  • Uitstoot schadelijke stoffen