Distributieriem vervangen

Pagina delen

Wat een distributieriem doet?

Video.

Waarom de distributieriem vervangen?

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor. Een distributieriem slijt en moet op tijd vervangen worden. Vervangt u niet op tijd en breekt de distributieriem, dan kan grote, kostbare, schade ontstaan. Een breuk van de distributieriem kan in sommige gevallen leiden tot een total loss van de motor!

Weet u niet zeker of uw distributieriem vervangen zou moeten worden? Neem contact op voor persoonlijk advies. Wij vervangen distributieriemen voor auto’s van alle merken volgens de fabrieksvoorschriften!

Wanneer vervangen?

Het vervangen van de distributieriem is één van de duurste periodieke onderhoudswerkzaamheden aan uw auto en kan uiteenlopen van €200,- tot wel €1.000,-. Vaak bij de moderne en geavanceerde motoren moeten er vaker extra onderdelen vervangen worden. Bijvoorbeeld de meelooprollen, spanrollen, ringen en bouten. Deze vervangingstermijn wordt voorgeschreven door de fabrikant en is afhankelijk van uw kilometrage in combinatie met de leeftijd van de auto. De fabrikant kan voorschrijven dat de distributieriem iedere 5 jaar moet worden vervangen of om de 90.000 kilometer. Dit is afhankelijk van wat het eerst komt. Als u 20.000 km per jaar rijdt, is de riem na 4,5 jaar toe aan vervanging.

Distributieriem vervangen, Autovakmeester, Distributieriem

Hoe vervangt Autovakmeester de distributieriem?

Autovakmeester monteert een distributieriem uiterst nauwkeurig. Een distributieriem die goed is gemonteerd, kan moeiteloos 100.000 kilometer meegaan. Anderzijds is het ook een kwetsbaar onderdeel. Een distributieriem die onzorgvuldig behandeld is, kan daardoor voortijdig falen. De riem wordt daarom exact volgens de voorschriften gemonteerd. Om kosten te besparen, kunt u ervoor kiezen om tegelijkertijd nabijgelegen onderdelen te vervangen. Bijvoorbeeld de waterpomp en de rollen waar de distributieriem op gemonteerd is.

Altijd veilig en met een goed gevoel onderweg? Autovakmeester zorgt ervoor dat uw auto in topconditie is en blijft.