APK

Pagina delen

Voor de keuring van uw auto kunt u natuurlijk terecht bij ons. De APK en het eventuele onderhoud wordt door onze monteurs met de grootste zorg uitgevoerd. Moet uw auto gekeurd worden? Plan deze online, via onze app (autovakmeester Schaap) of bel naar 0224-593383.

U kunt uw auto al tot twee maanden voor uw APK-vervaldatum laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt. Op deze manier bent u er zeker van dat uw auto op tijd gekeurd is. Klik hier om te controleren wanneer uw auto gekeurd dient te worden.

 

APK

De verplichte Algemene Periodieke Keuring (APK) is een uitvoerige test van uw auto op veiligheids- en milieu-eisen. Eventuele gebreken worden bij deze keuring tijdig geconstateerd om duurdere reparaties en gevaarlijke situaties te voorkomen.

Regulier onderhoud en APK

Een misverstand is dat een auto met een geldige APK gegarandeerd goed is: een APK is alleen een controle, geen onderhoudsbeurt. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw auto en verkleint de kans op problemen onderweg. Bij Autovakmeester Schaap adviseren we u altijd om uw auto preventief te onderhouden. Op die manier weet u zeker dat u geen grote risico’s loopt en is de kans aanzienlijk kleiner dat de auto u in de steek laat. Daarnaast is het een stuk goedkoper dan wanneer u achteraf bij defecten alles moet laten herstellen.

Wij raden aan om de auto volgens de opgegeven termijnen van de fabrikant te onderhouden. In de meeste gevallen is dat jaarlijks of per gereden kilometers.

Gelukkig is bij alle Autovakmeester vestigingen de APK gratis in combinatie met een grote beurt.

Hoe werkt de APK precies?

Jaarlijks krijgt uw auto een keuring. Sinds 2008 is de frequentie van de APK voor personenauto’s en lichte bestelauto’s (op benzine) echter verminderd. Bij nieuwe voertuigen is de eerste keuring na vier jaar, vervolgens twee keer om de twee jaar en daarna jaarlijks (4-2-2-1-1). Voor auto’s die op diesel of LPG rijden, blijft de oude 3-1-1 frequentie gehandhaafd. U kunt uw auto alleen laten keuren bij RDW erkende autobedrijven, dus ook bij uw Autovakmeester. Na de keuring ontvangt u een keuringsrapport, waarin staat of uw auto is goedgekeurd. Wij geven aan welke mankementen gerepareerd moeten worden als uw auto niet is goedgekeurd.

De controles bij een APK keuring

  • Verlichting
  • Banden
  • Remmen
  • Stuurinrichting
  • Wielophanging
  • Schokdempers
  • Carrosserie
  • Uitstoot schadelijke stoffen