Kroon-oil Powerflush

Pagina delen

Ik wil een afspraak maken

Ik wil een offerte aanvragen

APK vervaldatum check

Neem contact op

Powerflush: automatische transmissie repareren zonder sleutelen in Dirkshorn

Maar liefst 90% van de schakelklachten met een automatische transmissie wordt veroorzaakt door vervuiling die ontstaat bij normale slijtage en gebruik. Slecht schakelen, bonken, slippen, een schommelend toerental, verhoogd brandstofverbruik, het disfunctioneren of zelfs volledig dienst weigeren van de automaatbak; zeer bekende klachten bij automatische transmissies. De oorzaak? Vervuilde en verouderde automatische transmissie vloeistof (ATF).

Long-life betekent niet ‘voor altijd’

Veel autofabrikanten geven aan dat de af-fabriek gevulde long-life ATF nooit vervangen hoeft te worden. Bij Kroon-Oil geloven we dat gebruik van long-life de verversingstermijnen weliswaar kan oprekken maar dat gebruik ervan geen vrijbrief is om de ATF nooit meer te verversen. De praktijk wijst namelijk uit dat veel automatische transmissies op den duur slecht schakelgedrag vertonen.

Zeer hoge thermische belasting van ATF bij optrekken en remmen, een sportieve rijstijl en zware belasting door rijden met een aanhanger hebben grote invloed op de levensduur van het smeermiddel. Een afbraakproces waarbij de olie zuur wordt is onvermijdelijk. Dit zal het slijtageproces bevorderen in plaats van tegengaan. De klachten die hierbij ontstaan, kunnen leiden tot het volledig dienst weigeren van de automaatbak, zelfs bij nieuwe auto’s met een lage kilometerstand.

Repareren zonder sleutelen met de Kroon-Oil PowerFlush spoelautomaat

De oplossing voor deze klachten ligt in een doeltreffend eenvoudig apparaat; de Kroon-Oil PowerFlush spoelautomaat. Deze geavanceerde machine spoelt, reinigt en ververst de automatische transmissie zeer snel en effectief. Schakelklachten, veroorzaakt door vervuiling, kunnen eenvoudig worden verholpen. Ook wanneer er nog geen klachten zijn, is het zinvol om de automatische transmissie preventief te laten ‘powerflushen’ om dure reparaties te voorkomen. Na de PowerFlush behandeling schakelt en functioneert de automatische transmissie weer als nieuw!

Voordelen Kroon-Oil PowerFlush

 • Effectieve reiniging van het volledige oliecircuit van de automatische transmissie. Inclusief oliekoeler, koppelomvormer, kleppen en oliekanaaltjes van het schakelbrein en olieleidingen.
 • Het volledige oliecircuit wordt voorzien van verse ATF
 • Geen vermenging van oude en verse ATF
 • Transparant reinigingsproces waarbij de hoeveelheid vrijgekomen vuil zichtbaar is
 • Het oliecircuit wordt gelijkmatig en vrij van lucht gevuld met een hoogwaardige synthetische longlife ATF met de juiste specificaties zoals voorgeschreven door de fabrikant (zie www.kroon-oil.nl voor het juiste smeeradvies)
 • Nieuwe ATF zorgt voor betere smering en dus minder slijtage
 • Nieuwe ATF elimineert slippen waardoor minder warmteontwikkeling ontstaat met als resultaat een beter schakelgedrag en een lager brandstofverbruik
 • Het Kroon-Oil PowerFlush systeem werkt efficiënt, gebruiksvriendelijk en milieuvriendelijk
 • Door de ingebouwde oliekoeler (optioneel), kan de verse ATF op elke gewenste olietemperatuur gebracht worden zodat het systeem gevuld en gepeild kan worden volgens de opgegeven vul- en peilvoorschriften van de autofabrikant
 • Geschikt voor alle automaatbakken, ook voor CVT’s en DCT’s
 • Met speciale adapter ook geschikt voor spoelen, reinigen en verversen van stuurbekrachtigingssystemen