Autovakmeester | Onderhoud & Reparatie | Distributieriem vervangen.
Menu
9.5

Distributieriem vervangen

Pagina delen

Waarom de distributieriem vervangen?

Het vervangen van de distributieriem is één van de duurste periodieke onderhoudswerkzaamheden aan uw auto. De kosten lopen uiteen van €200,- tot wel €1.000,-. Vaak bij de moderne en geavanceerde motoren worden er vaker extra onderdelen vervangen. Bijvoorbeeld de meelooprollen, spanrollen, ringen en bouten. De door de fabrikant voorgeschreven vervangingstermijn is afhankelijk van uw kilometrage in combinatie met de leeftijd van de auto.

Voorbeeld: de fabrikant eist dat u de distributieriem iedere 5 jaar of om de 90.000 kilometer vervangt. Dan is het afhankelijk van wat u het eerst bereikt. Indien u 20.000 km per jaar rijdt, is de riem na 4,5 jaar toe aan vervanging.

Distributieriem vervangen, Autovakmeester, Distributieriem

Hoe vervangt uw Autovakmeester de distributieriem?

Autovakmeester monteert een distributieriem uiterst nauwkeurig. Een goed gemonteerde distributieriem, gaat moeiteloos 100.000 kilometer mee. Anderzijds is het ook een kwetsbaar onderdeel. Een onzorgvuldig behandelde distributieriem kan daardoor voortijdig falen. Daarom monteren alle Autovakmeesters exact volgens de voorschriften. Kies ervoor om tegelijkertijd nabijgelegen onderdelen te vervangen om kosten te besparen. Bijvoorbeeld de waterpomp of de rollen van de distributieriem.

Altijd veilig en met een goed gevoel onderweg? Bij een Autovakmeester blijft uw auto in topconditie.