Menu
9.5

Het centrale hart in Ede

Pagina delen

Autovakmeester is onderdeel van de Alliance Automotive Group Benelux, wat tevens eigenaar is van diverse merken, formules en keten. Onder de verantwoordelijkheid van deze centrale organisatie vallen diverse gerenommeerde bedrijven, zoals de grossiersketens Brezan en Staadegaard TC. Het bedrijf achter de Autovakmeester garageformule loopt voorop in de ontwikkelingen die door de automotive aftermarket worden gevraagd.

Alliance Automotive Services is de backoffice en het centrale hart. In deze moderne organisatie zijn alle krachten op het gebied van inkoop, marketing, logistiek, IT, HR en administratie gebundeld. Deze organisatie excelleert zowel in kwaliteit als in efficiency. Net als het hoofdkantoor, is het centrale magazijn gevestigd in Ede. Hiervandaan worden een aantal regionale depots bevoorraad. Met name de logistieke infrastructuur is uniek en vooruitstrevend in de markt.

De laatste jaren hebben we durf, visie en daadkracht getoond; bijvoorbeeld door het doen van substantiële investeringen. We investeerden onder andere in de uitbreiding van onze onderdelendepots waaruit de 130 Brezan verkooppunten, 200 AD Nederland-grossiersvestigingen en 34 Staadegaard TC-vestigingen bevoorraad worden. Door de professionele marktbenadering en de continue investeringen in haar internationale dienstverlening, speelt PartsPoint Group al jaren een leidende rol in de automotive aftermarket.

Alliance Automotive Group Benelux is onderdeel van Alliance Automotive Group. Een leidende distributeur van auto-onderdelen aan de onafhankelijke aftermarket in Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Polen.

DE ALLIANCE AUTOMOTIVE GROUP

AAG speelt een belangrijke rol in de logistieke toeleveringsketen van auto- en bedrijfswagenonderdelen in verschillende Europese markten. Door aandacht te schenken aan zowel autonome als externe groei, heeft AAG het werkgebied kunnen uitbreiden tot meer dan de helft van de Europese markt voor aftermarketproducten. Na de overname van AAG door Genuine Parts Company (GPC) in 2017, is het nu een onderdeel van het grootste automotive onderdelenbedrijf ter wereld.

AAG BINNEN DE AUTOMOTIVE AFTERMARKET

AAG heeft geïnvesteerd in infrastructuur op nationaal, regionaal en lokaal niveau, omdat de onafhankelijke aftermarket (IAM) afhankelijk is van een snelle en betrouwbare logistiek. Onafhankelijke reparateurs hebben zo razendsnel toegang tot een enorm assortiment hoogwaardige automaterialen, zodat het onderhoud van en reparaties aan voertuigen van klanten zo snel mogelijk uitgevoerd kan worden. Als toonaangevende Europese distributeur van onderdelen voor de IAM, blijft AAG optimaal profiteren van zijn enorme netwerk om hoogwaardige automaterialen te kunnen leveren.

De AAG is eigenaar of hoofdaandeelhouder voor verschillende inkoopgroepen, online winkels, onderdelenleveranciers en onafhankelijke distributeurs, die onderdelen verkopen aan bedrijven binnen het IAM-netwerk. De bedrijven zijn actief op alle niveaus van de distributieketen, waarbij leveranciers van onderdelen via nationale en regionale distributiecentra worden gekoppeld aan reparateurs en verkooppunten van groothandels die meer dan 30.000 garages, autobedrijven en autoschadeherstelbedrijven overal in Europa bedienen.