Kentekenloket

Pagina delen

Ik wil een afspraak maken

Ik wil een offerte aanvragen

APK vervaldatum check

Neem contact op

Kentekenloket Waspik

Auto overschrijven, Schorsen of een schorsing beëindigen? Dit is bij ons mogelijk. Autovakmeester Van der Vleuten in Waspik is een erkend RDW kentekenloket. Makkelijk en vertrouwd!

Logo Kentekenloket-01

Wat is een Kentekenloket?

Het RDW kentekenloket is een fysieke plaats waar u voertuigen kunt overschrijven en schorsen. Ook voor het beëindigen van schorsingen kunt u bij ons terecht. Met de mogelijkheid om voertuigen op naam te zetten en de nieuwe particuliere eigenaar te voorzien van een tenaamstellingsverslag.

Kentekenloket-RDW-erkend

Wat is tenaamstellen/overschrijven?

Als een auto is verkocht, moet het kenteken worden gekoppeld aan de naam van de nieuwe eigenaar. Dat noemen we overschrijven of op naam zetten. Koopt u een auto bij ons? Dan regelen wij dit voor u! Maar koopt u een auto van een particulier, dan moet u dit samen met de verkoper regelen en dit kan dus bij ons.

Koper:
In heel Nederland kost dit €10,40. Hierbij is een Nederlands Rijbewijs, identiteitskaart of een paspoort noodzakelijk

Verkoper:
Voor de verkoper is het noodzakelijk dat hij het papieren kenteken bewijs (Deel IB en deel II) mee neemt of de kentekencard met de tenaamstellingscode.

Wanneer het kenteken is overschreven krijgt u van ons het eerste deel van de tenaamstellingscode. Het tweede deel wordt samen met je nieuwe kentekenkaart opgestuurd en deze twee delen van de tenaamstellingscode voeg je dan zelf samen.

Wat is schorsen?

Als u besluit uw voertuig voor langere tijd niet te gebruiken, dan kunt u de WA-verzekering, de motorrijtuigenbelasting en verplichte APK tijdelijk stopzetten. Daarvoor moet u uw kenteken schorsen. Een schorsing duurt maximaal 1 jaar en geldt vanaf de datum dat u de schorsing aanmeldt tot en met dezelfde datum een jaar later.
Indien u zelf niet naar ons toe kan komen dan mag ook iemand anders de schorsing voor u regelen. Zorg ervoor dat die persoon de juiste documenten van u meekrijgt. Degene die bij ons het voertuig komt schorsen moet minimaal 18 jaar zijn (16 jaar bij brom/snorfiets). Verder moet hij zijn eigen geldige legitimatie tonen, uw eigen legitimatiebewijs hoeft niet mee.

Meer weten over het Kentekenloket bij ons autobedrijf in Waspik?

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over Kentekenloket, we staan altijd voor u klaar!

Of kijk op Kentekenloket.nl