Duurzaamheid
Pagina delen
Ik wil een afspraak maken
Ik wil een offerte aanvragen
APK vervaldatum check
WhatsApp bericht sturen
Neem contact opAutovakmeester Hazenberg en Duurzaamheid
Bij Autovakmeester Hazenberg hebben we duurzaamheid hoog in ons vaandel. Dat roept iedereen zult u wellicht denken. Kan dat wel, een autobedrijf en duurzaamheid? Natuurlijk lijkt dat soms met elkaar in conflict. Want ook al stimuleert onze overheid het rijden in elektrische voertuigen volop, het is een feit dat het huidige rijdend wagenpark in Nederland, en dus ook het wagenpark van onze klanten, nog voor een groot deel door conventioneel aangedreven brandstofmotoren bestaat.
Duurzaamheidsmaatregelen vanuit onze overheid
Onze overheid heeft het voornemen dat er vanaf 2030 geen nieuwe auto’s meer verkocht worden met een benzine- of dieselmotor. We bereiden ons voor op die toekomst, door nu als te investeren in trainingen, opleidingen, gereedschappen en equipment voor de elektrische auto. Maar ook na 2030 zullen er nog jaren lang conventionele benzine- en diesel auto’s rondrijden, er worden alleen geen nieuwe exemplaren meer verkocht. Wij geloven ook dat het duurzaam onderhouden van dat bestaande wagenpark een belangrijke stap is naar een net zo duurzame samenleving. Een goed onderhouden auto, elektrisch of conventioneel aangedreven, is beter voor het milieu, klimaat én voor uw veiligheid.
Foto: ons bedrijfspand met 33 zonnepanelen
Duurzame bedrijfsvoering en MVO
Ook in onze bedrijfsvoering hebben wij veel aandacht voor duurzaamheid. Ons pand aan de Oude Asserstraat 19 is enkele jaren geleden volledig geïsoleerd en onze energiebehoefte wordt duurzaam opgewekt, op het dak liggen maar liefst 33 zonnepanelen. Daarnaast wordt onze kantine energie-efficiënt verwarmt en indien nodig gekoeld middels een airco. Hiermee dragen wij als bedrijf ons steentje bij aan een duurzame toekomst. Maar duurzaamheid gaat volgens ons verder dan zonnepanelen, airco en elektrische auto’s. Ons steentje bijdragen aan de (lokale) gemeenschap hoort daar zeker ook bij. Leest u verder bij het hoofdstuk MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen).