APK

Pagina delen

Ik wil een afspraak maken

Ik wil een offerte aanvragen

APK vervaldatum check

Contact via WhatsApp

Neem contact op

APK check Hasselt

De verplichte Algemene Periodieke Keuring (APK) is een uitvoerige test van uw auto op veiligheids- en milieu-eisen. Een goede en terechte APK is belangrijk. U wilt natuurlijk veilig rijden, maar ook niet betalen voor iets wat niet vervangen hoeft te worden.  Soms kan roest bijvoorbeeld worden verwijderd en hoeft er geen nieuw onderdeel worden geplaatst.

Plan uw APK

Bij ons krijgt u een eerlijke én goede APK. Doordat wij niet stunten met onze APK prijs, kunnen wij de tijd nemen om uw auto goed na te kijken en hoeven wij niet de kosten terug te verdienen op onnodige dure reparaties.

APK Autovakmeester

Regulier onderhoud en APK

De APK is echter geen vervanging van regulier onderhoud, maar een momentopname die meer inzicht geeft in de huidige staat van uw auto.  U kunt hier meer lezen over het onderhoud  bij een grote beurt en een kleine beurt.  Bij een APK wordt uw auto uitvoerig gecontroleerd op onderstaande punten.

De controles bij een APK keuring

  • Verlichting
  • Banden
  • Remmen
  • Stuurinrichting
  • Wielophanging
  • Schokdempers
  • Carrosserie
  • Uitstoot schadelijke stoffen

Hoe werkt de APK precies?

Jaarlijks krijgt uw auto een keuring. Sinds 2008 is de frequentie van de APK voor personenauto’s en lichte bestelauto’s (op benzine) echter verminderd. Bij nieuwe voertuigen is de eerste keuring na vier jaar, vervolgens twee keer om de twee jaar en daarna jaarlijks (4-2-2-1-1). Voor auto’s die op diesel of LPG rijden, blijft de oude 3-1-1 frequentie gehandhaafd. U kunt uw auto alleen laten keuren bij RDW erkende autobedrijven, dus ook bij uw Autovakmeester. Na de keuring ontvangt u een keuringsrapport, waarin staat of uw auto is goedgekeurd. Wij geven aan welke mankementen gerepareerd moeten worden als uw auto niet is goedgekeurd.

Wanneer moet mijn auto worden gekeurd?

Wist u dat? U kunt uw auto al eerder laten keuren dan de vervaldatum. Als binnen 2 maanden voor de APK vervaldatum uw auto is goedgekeurd, dan wordt de oude vervaldatum gewoon verlengd. U krijgt dan eigenlijk maximaal 2 maand extra APK.

Benzine en elektrisch
Een nieuwe auto die op benzine of elektriciteit rijdt, moet pas na vier jaar voor het eerst een APK. Daarna moeten ze na de eerste APK-keuring om de twee jaar gekeurd worden tot ze acht jaar oud zijn: daarna moeten ze elk jaar APK gekeurd worden.

Diesel en LPG
Een diesel- of LPG auto moet voor het eerst met drie jaar en moeten vervolgens ieder jaar worden gekeurd.

Oldtimers
Is uw personen auto ouder dan 30 jaar, maar van na 1 januari 1960? U hoeft uw oltimer dan maar eens per 2 jaar te laten keuren. Heeft u een nog oudere auto van voor 1960? Dan heeft u geen APK-plicht voor uw auto.

Zware voertuigen/Campers
Voor alle voertuigen die zwaarder zijn dan 3.500 kilo geldt een jaarlijkse keuringsplicht. Dit kan bijvoorbeeld een camper zijn.

Check hier wanneer de APK verloopt en maak makkelijk en snel online een afspraak.